Gedrag en Advies

Advies over opvoeding en gedrag

De opvoeding van honden eindigt niet bij een puppytraining. Dat duurt een leven lang. Ook een oudere hond kan nog van alles bij- en afleren. Vaak zien we dat hond en baas worstelen met bepaald gedrag van de hond. Veel gedragsproblemen ontstaan doordat een baas niet op een goede manier de leiding neemt over zijn hond. Een hond is een sociaal dier dat gewend is om in groepen te leven Dat maakt dat een hond van nature geneigd zal zijn om de baas te volgen, mits de baas op de juiste manier met zijn hond omgaat.

Soms hebben honden niet veel tijd nodig om tot een belangrijke gedragsverandering te komen. Een juiste aanpak is hierbij van groot belang. In veel gevallen kan gedrag al in een dagdeel worden veranderd door iemand die vanuit de wereld van een hond begrijpt wat er aan de hand is en hoe een probleem kan worden opgelost. Het leven van hond en baas wordt daarmee weer plezieriger.

Socialisatietraining voor puppies

Op individuele basis geef ik maatgerichte puppytraining. Bij u thuis, in de eigen omgeving van de pup, kijk ik mee met u (en uw gezin) naar de manier waarop u wilt dat uw pup thuis mee gaat draaien. Ik geef concrete tips en adviezen voor de opvoeding. Deze training kan ik ook geven in aanvulling op een puppycursus, waarbij ik meer aandacht kan besteden aan de specifieke situatie van uw en de hond.

Gedragstherapie

Gedragstherapie is erop gericht om ongewenst gedrag van uw hond te verbeteren. Het kan gaan over de manier waarop de hond u benadert, gehoorzaamheid, agressie, de manier waarop de hond omgaat met andere honden of over gedrag dat u graag anders ziet bij uw hond. Het is een mythe dat honden na hun eerste jaar niets meer kunnen aanleren of afleren. Vaak is een dagdeel al voldoende om in de basis iets te veranderen.

Advies over een nieuwe hond

Donald kan u adviseren bij de aankoop van een nieuwe hond. Welke hond met welke eigenschappen passen bij uw situatie en wensen. Donald kan in een gesprek alle mogelijkheden met u op een rijtje zetten en desgewenst ook meegaan naar een nestje of fokker om u over uw een keuze en de aankoop te adviseren.

Individuele training: ‘overwin u angst voor honden'

In deze training leren mensen met lichte angst voor honden om hierover heen te komen en op een eenvoudige manier om te gaan met honden in hun omgeving.

Les op de basisschool: ‘omgaan met honden'  

Voor het basisonderwijs heb ik een les ontwikkeld waarbij ik met mijn hond in de klas kom om meer te vertellen over mijn werk en het omgaan met honden. Geschikt voor groep 3 tot en met groep 8.

Klik hier voor de tarieven van de verschillende adviesdiensten en individuele trainingen.