Wie is Donald

Wie is Donald?

Ja, ik heet echt Donald. Donald Thijs, geboren in 1968.

Ik ben al vele jaren gefascineerd door honden. Al vanaf mijn jongste jeugd heb ik honden gehad.

Mijn huidige hond, Nes, een 14-jarige Bordercollie heb ik haar hele leven overal mee naar toe genomen. Naar mijn werk, het café, naar de supermarkt en zelfs een enkele keer mee naar de bioscoop. Nes is altijd los en rent naast de fiets met me mee, dwars door Amsterdam. Omdat ik haar goed heb getraind, is Nes voor mij de ideale hondjesmaat.

De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt als planner voor het callcentrum van een groot onderzoeksbureau.

Maar in 2011 heb ik besloten om te kiezen voor mijn grote passie. Met het starten van Donald Dog komen een aantal dromen samen: dagelijks bezig zijn met honden en mijn kennis over hondengedrag steeds verder verdiepen.

Ik woon samen met Marjolein en onze kinderen Nova en Levi, die allebei nog op de basisschool zitten.

Deskundigheid

Naast veel ervaring met verschillende honden, volg ik de opleiding voor het diploma ‘Gediplomeerd Honden Uitlaat Service' van de Martin Gaus Academie. Dit diploma wordt erkend door de Belangenvereniging Honden Uitlaat Services Nederland (HUS). Naast diverse opleidingen en workshops op het gebied van hondentraining, gedrag en opvoeding, volg ik momenteel een opleiding als gedragstherapeut voor honden. Dit doe ik bij Dogvision, een erkende 3-jarige opleiding op HBO-niveau.