Hondenuitlaatservice

Hondenuitlaatservice

Donald Dog biedt u de mogelijkheid om uw hond een lange wandeling te laten maken met soortgenoten terwijl u andere bezigheden hebt. De uitlaatservice richt zich op het welzijn van uw hond: veilig een lange wandeling maken met een betrouwbare hondenkenner. Wij halen en brengen uw hond en u hoeft zelf niet thuis te zijn.

Tijdens een wandeling zorg ik dat uw hond wordt uitgedaagd (dat de hond plezier heeft!) en tegelijk observeer ik het gedrag en corrigeer dat waar het nodig is.

Wandelingen (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)

Ik haal de honden vanaf 9.00 uur bij u thuis op met de speciaal ingerichte hondenbus. Ik zorg altijd voor een planning waardoor honden zo kort mogelijk in de bus hoeven te zitten. Zelf woon ik in Zeeburg en van daaruit rijd ik naar verschillende uitlaatplekken (onder andere het Diemerbos, het Amsterdamse bos, Almere en Hooge Vuursche). Voor een aantal gebieden geldt dat ik een vergunning heb om daar met de honden te mogen lopen. 

De honden lopen allemaal los, ze spelen samen in een roedel en kunnen rennen en ravotten met andere honden en genieten van hun vrijheid. De wandeling duurt ongeveer anderhalf een uur. Daarna breng ik de honden moe en voldaan weer naar huis.

Op maandag, dinsdag en donderdag is er een ochtendwandeling en een middagwandeling. De ochtendwandeling is rond 10:30 - 12 uur. De middagwandeling is ronde de klok van 14:30 - 16 uur.

Vrijdag is er alleen een ochtendwandeling en de woensdag is een 'speciale dag'. Zie voor meer informatie hierover de tekst hieronder.

Dolle Woensdag – een dag lang feest voor uw hond

Een bijzondere dienst is de ‘Dolle Woensdag', waarbij ik een groep honden een dag lang meeneem naar een speciale plek, een bos, het strand of de hei. We zijn dan minimaal 2,5 tot 3 uur buiten. Tijdens deze wandeling is er ook tijd en ruimte om uw hond een basis-gehoorzaamheidstraining te geven. Ik kan dan individueel gericht aandacht besteden aan iedere hond. Een dag met extra beweging en uw hond wordt ook geestelijk uitgedaagd. Vanaf 9.30 uur haal ik uw hond op en tussen 16.00 en 17.00 uur komt hij weer thuis.

Klik hier voor de tarieven van de verschillende uitlaatdiensten.

De bus

In mijn speciale hondenbus worden de honden veilig vervoerd in schone aparte hondenbenches. Elke hond heeft zijn bench een eigen vuilafstotend vloerkleedje met eventueel een handdoek waar hij op kan liggen. In het begin is dat natuurlijk wel even spannend maar de honden wennen er snel aan. Voor de frisse lucht is de bus voorzien van een elektrisch ventilatiesysteem.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek en proefuitlaat

Als u overweegt om voor uw hond te kiezen voor Donald Dog, maken we eerst een afspraak voor een kennismaking. Donald komt bij u thuis om uw wensen te bespreken en kennis te maken met de hond. Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer een uur duurt, komen de karakteristieken van de hond aan bod, krijgt u uitleg over de manier van werken en komen de algemene voorwaarden en het uitlaatcontract aan de orde. Na dit gesprek bent u vrij om te bepalen of u in zee gaat met Donald Dog. We willen dat we er wederzijds een goed gevoel bij hebben en dat u overtuigd bent van de kwaliteit van de service.

Vervolgens neemt Donald de hond mee voor een proefuitlaat. Deze eerste keer zal de hond eventueel aan de lijn meegaan met de groep en kijken we hoe het gaat. Pas daarna maken we definitieve afspraken.

Algemene voorwaarden en aansprakelijkelijkheid

De eigenaar van de hond blijft te allen tijde aansprakelijk voor zijn hond. De eigenaar verklaart dat hij een WA verzekering heeft, waarbij huisdieren zijn meeverzekerd. Ook moet de hond zijn jaarlijkse cocktail-inenting plus kennelhoest-inenting hebben gehad en regelmatig behandeld worden tegen wormen, teken en vlooien.
Er geldt een opzegtermijn van een maand indien u geen gebruik meer wenst te maken van de uitlaatservice.